GSM: 031 667 151 Tel: (03) 749 21 51

Klimatske naprave Panasonic

Gotovinski popust!

Nudimo instalacijo in servis Panasonic klimatskih naprav. Oglasite se v naši trgovini ali nas pokličite na tel. (03) 749 21 51 oz. GSM: 031 667 151.

Bistvena razlika med navadno in invertersko klimatsko napravo je v električnem vezju za pogon kompresorja in v samem kompresorju. Za inverter lahko trdimo, da ima »brezstopenjski menjalnik«, kajti pri PANASONIC inverterski klimatski napravi se lahko vrtljaji v kompresorju poljubno spreminjajo od približno 20 do 160 % nominalnega števila vrtljajev. To pa pomeni, da inverter lahko deluje v širokem razponu moči , kot mu to narekujejo trenutne potrebe. Kompresor navadna klimatske naprave lahko deluje z eno brzino, ali pa stoji.

• PANASONIC-ov inverter ima mikroračunalnik tudi v zunanji enoti s katerim natančno krmili delovanje kompresorja v vsakršnem možnem trenutku glede na dane delovne pogoje, ki pa se razlikujejo medseboj tako kot vreme. Navadna klimatska naprava nima v zunanji enoti nikakršne inteligence.

• PANASONIC klimatska naprava – inverter hitreje ohladi ali ogreje prostor na željeno temperaturo, ker enostavno s frekvenčnim regulatorjem zviša vrtljaje kompresorja.

• Pri PANASONIC-ovem inverterju ima notranja enota možnost daljinskega usmerjanja lopute za izpih zraka tudi LEVO in DESNO.

• Za vzdrževanje stalne temperature v že ohlajenem ali ogretem prostoru je navadno potrebna znatno manjša moč od nominalne. Navadna klimatska naprava se zato vklaplja in izklaplja. PANASONIC-ov inverter pa je sposoben znižati vrtljaje kompresorja in s tem zmanjšati jakost hlajenja (beri: pihati manj hladno), kar zmanjšuje verjetnost prehladov in glavobolov ter tako pripomore k bolj zdravemu ohlajanju.

• Pri nominalni moči se inverterjev izkoristek bistveno ne razlikuje od navadne klime. Vendar je treba vedeti, da je za vzdrževanje stalne temperature v prostoru potrebna običajno občutno manjša moč, kot je maksimalna. Klima naprava naj bi zato večino časa delala s polovično, ali celo tretjinsko močjo. Prav pri takih močeh pa izkoristek inverterja znatno naraste. PANASONIC-ov inverter zato varčuje z elektriko bolj kot običajna klimatska naprava.

• PANASONIC-ov inverter ima 6 temperaturnih senzorjev, 2 senzorja v notranji enoti, 4 senzorje v zunanji enoti. Navadna klima naprava ima samo dva temperaturna senzorja. Zelo pomembno za učinkovito raztaljevanje možega ledu na zunanji napravi je, da naprava v vsakem trenutku razpolaga z natančnimi podatki o temperaruri zunanjega zraka in temperaturi kondenzatorja.

• Pri PANASONIC-ovem inverterju ima notranja enota 5 hitrosti vrtenja ventilatorja, kar pomeni večji komfort pri nastavljanju osebne mikroklime.

• Za PANASONIC inverter ne predstavljajo posebnega problema nizke zimske zunanje temperature minus 10 ali minus 15 stopinj Celzija . Če za ogrevanje prostora uporabljamo izključno samo klimatsko napravo, potem je pomembno vedeti, kako uspešno bo gretje v najhujšem mrazu.

• PANASONIC-ov inverter je sposoben po potrebi električno ogrevati kompresor.

• Srce PANASONIC-ovega inverterja predstavlja poseben in predvsem dražji E-scroll kompresor za razliko od običajne naprave, ki ima rotacijski kompresor. E-scroll tehnologija velja danes za najučinkovitejšo in ima hkrati najmanj vibracij pri najmanjšem hrupu.

Oznake: , , ,

Delite ta članek dalje:

Natisni stran ali shrani kot PDF

Izdelki, ki vas morda zanimajo