GSM: 031 667 151 Tel: (03) 749 21 51

Mitsubishi TČ Ecodan zrak – voda

idealna toplotna črpalka za ogrevanje stanovanj

Cena: 4.820,00 € brez DDV Prikaži vse cene

NAPREDNA TEHNOLOGIJA MITSUBISHI ELECTRIC
Toplotne črpalke zrak/voda Ecodan lahko iz 3 kW sončne energije, ki je shranjena v zraku pri uporabi 1 kW električne pogonske moči ustvarijo 4 kW ali več ogrevalne toplote. Sodobna tehnologija kompresorjev Zubadan zagotavlja sistemu tudi v težkih vremenskih pogojih najbolj učinkovito delovanje. Ta na trgu edinstvena patentirana tehnologija omogoča toplotnim črpalkam Ecodan, da so povsem zanesljiv ogrevalni vir s skoraj neomejeno uporabo v različnih aplikacijah tako v novogradnjah kot tudi adaptacijah.

ECODAN: OGREVANJE PRIHODNOSTI
Z novim sistemom je Ecodan dobra rešitev Mitsubishi Electric-a vsakomur, ki želi trajnostno ogrevanje:

 • Visoko zmogljiva tehnologija toplotnih črpalk zrak/voda, ki zanesljivo zagotavlja tudi do 75% potrebne energije iz okolja.
 • Preprosta integracija v obstoječi ogrevalni sistem in pripravo sanitarne vode zaradi doseganja visoke izstopne temperature vode in kompaktnih notranjih enot.
 • Maksimalna prilagodljivost pri nameščanju zunanje enote ter praktično neomejen spekter uporabe v novogradnjah in adaptacijah.

Lastnosti toplotne črpalke Ecodan:

 • Optimizirana tehnologija za ogrevanje vode
 • Hkratno segrevanje
 • Hlajenje
 • Brezžično upravljanje
 • Možnost priključitve sončnih kolektorjev
 • Preprosta prilagoditev delovanja tudi v času, ko vas ni doma
 • Zmogljiva in zanesljiva tehnologija Zubadan
 • Inteligentno prilagajanje toplote
 • ErP direktiva
 • Nadzor obstoječih virov
 • Kaskadno delovanje

PREDNOSTI INVERTER TEHNOLOGIJE
Za učinkovito delovanje toplotne črpalke zrak/voda je potreben natančen nadzor moči pri njihovem delovanju. Sistem mora namreč zagotavljati optimalno delovanje v zimskem času pri visokih obremenitvah toplote in gospodarno pripravo sanitarne vode v poletni sezoni. Da doseganje teh pogojev pri različni električnih vrednosti ni možno doseči le z neprestanimi vklopi in izklopi celotnega sistema je očitna. Enako temu je poizkus, kot da bi z navadnim stikalom poizkušali doseči nastavljivo svetilnost luči v prostoru.

Inverterska tehnologija vodilnega proizvajalca Mitsubishi Electric
Sodobne toplotne črpalke zrak/voda uporabljajo za delovanje tehnologijo kompresorjev Inverter, kar jim omogoča najboljšo prilagajanje sistema trenutnim potrebam objekta. Kompresor se pri tem brezstopenjsko prilagaja regulaciji, kar omogoča nadzor porabe delovne energije, po drugi strani pa vodi v nadzorovano krmiljenje celotnega ogrevalnega sistema.
Z več kot 35 let izkušenj na področju raziskav, razvoja in uporabe, proizvajalec Mitsubishi Electric vodi na področju inverterske tehnologije. Poleg lastnih proizvodov dobavlja komponente ostalim ponudnikom klimatskih naprav, hladilniških sistemov in toplotnih črpalk. Prednosti vseh teh znanj so najbolj odražajo v toplotnih črpalkah Mitsubishi Electric Ecodan, ki uporabljajo najnovejše generacije kompresorjev, kar daje sistemom Ecodan edinstveno tehnološko prednost na trgu.

TEHNOLOGIJA TOPLOTNIH ČRPALK ZRAK/VODA IN NOVE MOŽNOSTI OGREVANJA
Prehod na električno energijo, kot vir ogrevanja je v polnem zagonu. K temu pripomore večja ozaveščenost glede človeškega vpliva na okolje, kot tudi hitro višanje cen fosilnih goriv. Da bi izkoristili ta rastoči trg, nam toplotne črpalke proizvajalca Mitsubishi Electric s komercialnim imenom Ecodan predstavljajo idealno rešitev. S pomočjo inovativne tehnologije, visoke zanesljivosti v delovanju in enostavne namestitve postavlja blagovna znamka Ecodan nove standarde.

PRIDOBIVANJE ENERGIJE IZ ZRAKA
Naše okolje je polno energije. Da bi jo lahko uporabili za ogrevalne sisteme nam pri tem pomagajo toplotne črpalke zrak/voda. Naprave neposredno prejemajo energijo iz okolja, ki jo prilagajajo temperaturnemu nivoju, s katerim se lahko izvaja ogrevanje prostorov in priprava sanitarne vode. Pri tem se pridobiva več energije iz okolja, kot jo enota porabi za delovanje.
Velika prednost zraka, kot vira energije, je njegova zmožnost shranjenja velikih količin energije in to, da je zmeraj in povsod dostopen. Toplotne črpalka zrak/voda to energijo zelo enostavno uporabljajo – brez uradnih dovoljenj in brez zahtevnega posega, kot je vrtanje ali polaganje zemeljskih kolektorjev. To predstavlja veliko znižanje stroškov naložbe, poenostavlja namestitev in pospešuje amortizacijo.

Oznake: , , , ,

Delite ta članek dalje:

Natisni stran ali shrani kot PDF