GSM: 031 667 151 Tel: (03) 749 21 51

R.E.SISTEM solarni kolektorji

Preprosto delovanje solarnega sistema
Medij toplote, ki zadržuje v kolektorju, se preko sončnih žarkov segreje. S pomočjo obtočne črpalke se pridobljena energija porabi za segrevanje sanitarne vode, podporo ogrevanju ali za ogrevanje bazena.

Vsak solarni sestav vsebuje vakuumski ali ploščati sprejemnik/kolektor sončne energije (vgradni ali nadstrešni), pritrdilno konstrukcijo za namestitev, ustrezen hranilnik sanitarne vode, črpalni sklop, regulacijo solarnega sistema, raztezno posodo, sredstvo proti zmrzovanju in paket spojnega materiala za povezavo solarnega kroga.

Solarni vakuumski sprejemniki (serija CPC):
to so popolni sprejemniki za podnebne razmere celinske in vzhodne Slovenije. Serijo CPC odlikuje posebno odbojna sevala z efektom zbiranja sončnih žarkov. Visoko kakovostne vakuumske cevi nudijo popolno izolacijo, ki popolnoma izniči izgube zaradi nizkih temperatur in ostalih negativnih vremenskih vplivov.

Ploščati solarni sprejemniki (serija OP(S)):
prihajajo iz serije novodobnih lasersko varjenih sprejemnikov s črnim ali super-select premazom. Odlikuje jih posebno prekrivno steklo z efektom zbiranja sončnih žarkov in visoko kakovostna izolacija (tudi ob strani), ki dodatno pripomore k večjemu izplenu energije. Zaradi specialne oblike in izdelave so sprejemniki, skupaj z dodano obrobo, primerni tudi za vgradnjo v streho.

Uporaba
Na račun napredne tehnologije vakuumskih kolektorjev lahko tudi v hladnejših obdobjih in oblačnemu vremenu računamo na visok izkoristek in dobro delovanje solarnega sistema. Tako lahko v objektu z relativno nizkimi energijskimi potrebami prihranimo tudi do 50% vseh energijskih potreb.

Podrobnejši tehnični podatki solarnega sistema Super:

Oznake: , , , ,

Delite ta članek dalje:

Natisni stran ali shrani kot PDF

Izdelki, ki vas morda zanimajo